Over het Lipnomeer

Het Lipnomeer ligt diep in het Boheemse Woud in Tsjechië. Doordat het Lipno Lake Resort en het Villapark Lipno Dreams in een strook langs de Oostenrijkse grens liggen, die jarenlang niet bebouwd mocht worden, is hier nog echt sprake van ongerepte en uitgestrekte natuur.

Het Lipnomeer ligt midden in de natuur op ca. 800 meter hoogte en er heerst een landklimaat. Het is dan ook de ideale omgeving voor zowel de zomervakantie als voor de wintersportvakantie. Men heeft in deze regio een infrastructuur ontwikkeld waar de rest van Tsjechië jaloers op is. Met leuke winkeltjes, restaurantjes, een jachthaven, een tropisch zwemparadijs, skipistes en nog véél meer!  Ook liggen het Lipno Lake Resort en het Villapark Lipno Dreams in de nabijheid van een groot aantal bezienswaardigheden, zoals historische stadjes en steden, zowel in Tsjechië als in het dichtbijgelegen Oostenrijk of Duitsland.

Binnen het aanbod van accommodaties in de regio Lipno, springen het Lipno Lake Resort en het Villapark Lipno Dreams er uit:
ruim, luxe, comfortabel en smaakvol.

ZOOVER heeft het Villapark Lipno Dreams in 2015 als beste vakantiepark in Tsjechië gekwalificeerd!! Op de voet gevolgd door het Lipno Lake Resort.

Kortom, een vakantie waard in alle seizoenen!
 
Weersverwachting
Lipno nad Vltavou

Activiteiten in de omgeving van het Lipnomeer

Hieronder vindt u mogelijke activiteiten en voorzieningen in de directe omgeving  van het Lipnomeer.


*Wandelpromenade met winkels, geldautomaat en de Tsjechische toeristeninformatie.
*Supermarkten.
*Diverse cafe's, restaurants en andere eetgelegenheden.
*Aan het Lipnomeer iets buiten Lipno nad Vltavou bevindt zich het Sportcentrum Lipno Point. Dit is een overdekt sportcentrum met de volgende mogelijkheden: tennis, squash, badminton, tafeltennis, bowling, sauna, massage, klimwand en golfsimulator. Klik hier voor een impressie.
*Tennis op buitenbanen.


*Wellness en spa in Wellness Hotel Frymburk.
*Aquaworld Lipno overdekt zwemparadijs. Gasten van het Lake Lipno Resort hebben van oktober - mei gratis toegang tot het zwembad en gasten van het Villapark Lipno Dreams krijgen buiten het hoogseizoen 20% korting op 2 uur verblijf. Naast een bad voor het trekken van baantjes vindt u hier een massagebad, whirlpool, contraflowbad en een kinderglijbaan, alles met uitzicht over het Lipnomeer.


*De rodelbaan is het hele jaar door geopend. Met zijn lengte (1 km), verscheidenheid (21 bochten, 2 tunnels en hellingen), alsmede de locatie in de prachtige natuur met fantastische uitzichten op het Lipnomeer, is de rodelbaan een ware belevenis. Klik hier voor een impressie van de spectaculaire rodelbaan.


*Op de top van de berg Kramolín is een uitkijktoren met een hoogte van 40 m. U loopt via een loopbrug naar boven. Het hele parcours is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en wandelwagens. De tocht eindigt in de 40 meter hoge uitkijktoren. De toren biedt een fantastisch uitzicht op de toppen van de Alpen, bijna het gehele Lipnomeer, het prachtige landschap van de Šumava en het Novohradské gebergte.
Filmimpressie in de zomer.
Filmimpressie in de winter.
Virtuele tour vanaf de uitkijktoren.

*Minigolf.
*Bowlen.
*Hopsárium Lipno met een klimwand, lange glijbaan, schietkanonnen, ballenfontein, trampoline en een kleine wereld voor de kleuters.
*Citytrips naar o.a. Český Krumlov, Praag, Wenen.
*Fietstochten rond het Lipnomeer.
Tsjechië heeft een bijzonder goed onderhouden netwerk van gemarkeerde fietspaden. Daarnaast is het land zich aan het ontwikkelen en wordt daardoor steeds geschikter voor vakanties. Maar ondanks dat Tsjechië ontwikkelt, blijft de natuur ongerept en hierdoor prachtig om te fietsen. Het land heeft een groot aanbod aan fietsroutes, deze hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Daarnaast is er voor elk type fietsen wel een aantal routes te vinden. Er worden veel verschillende routes aangeboden door organisaties, voor zowel ervaren fietsers die geen tot minimale begeleiding nodig hebben als voor fietsers die wel graag met een organiseerde fietsreis meegaan.

De staat van de Tsjechische wegen zijn zeker niet slecht. Het land heeft een behoorlijk dicht wegennet en qua drukte valt het goed mee. Niet alle wegen zijn van fietspaden voorzien maar de staat van de weg is goed en vaak zijn de wegen vrij breed waardoor fietsen goed te doen is. Niet alle fietsroutes zijn verhard waardoor enkele routes alleen geschikt zijn voor mountainbikers. Het is aan te raden om hier van te voren naar te informeren bij bijvoorbeeld de plaatselijke VVV en dan zorgen dat je de juiste fiets bij je hebt.

Links boven het Lipnomeer ligt het Boheemse woud (Sumava), het grootste beschermd natuurgebied van Tsjechië. Het dunbevolkte gebied bevat een goede infrastructuur dat het ideaal voor dagtochten met de fiets maakt. Onderweg zie je kleine dorpjes en traditionele gebouwen. In en rondom dit natuurgebied zijn er naast veel fietsroutes ook nog veel andere bezienswaardigheden. Informatie over het natuurgebied kun je bijvoorbeeld vinden op sumava.com

Natuurlijk is de omgeving van het Lipnomeer niet alleen interessant voor fietsers. In de omgeving zijn veel meer activiteiten te doen. Daarnaast zijn er ook veel mooie steden die het nemen van een bezoekje zeker waard zijn. Neem daarom ook een kijkje bij onze rubriek over de regio rond het lipnomeer.

Voor meer informatie over activiteiten in de zomer of de winter klik op één van de knoppen hieronder!


  


Terug naar boven
Actie
APPARTEMENTEN
LIPNO LAKE RESORT


Lipno Lake Resort
Na- en voorseizoenactie 2019 - 2020 :

15% Korting op een boeking bij een verblijf van

16 maart 2019 - 29 juni 2019
31 augustus 2019 - 20 december 2019
14 maart 2020 - 27 maart 2020


Lipno Lake Resort
Zomeractie 2019 :

15% Vroegboekkorting
tot 3 maanden voor aankomst
bij een verblijf van

29 juni 2019 - 30 augustus 2019

Lipno Lake Resort
Winteractie 2019 - 2020 :

15% Vroegboekkorting
tot 3 maanden voor aankomst
bij een verblijf van

21 december 2019 - 13 maart 2020
Prijs berekenen en reserveren

Wat wilt u huren:


Tip snel een vriend(in)

Klik hier om deze site door te sturen naar een vriend(in)!


Lipno Lake Resort

Lipno nad Vltavou 302
CZ 38278 Lipno nad Vltavou
TsjechiŽ

Villapark Lipno Dreams

SlupecnŠ 2
CZ 38278 Lipno nad Vltavou
TsjechiŽ