Over het Lipnomeer

Het Lipnomeer ligt diep in het Boheemse Woud in Tsjechië. Doordat het Lipno Lake Resort en het Villapark Lipno Dreams in een strook langs de Oostenrijkse grens liggen, die jarenlang niet bebouwd mocht worden, is hier nog echt sprake van ongerepte en uitgestrekte natuur.

Het Lipnomeer ligt midden in de natuur op ca. 800 meter hoogte en er heerst een landklimaat. Het is dan ook de ideale omgeving voor zowel de zomervakantie als voor de wintersportvakantie. Men heeft in deze regio een infrastructuur ontwikkeld waar de rest van Tsjechië jaloers op is. Met leuke winkeltjes, restaurantjes, een jachthaven, een tropisch zwemparadijs, skipistes en nog véél meer!  Ook liggen het Lipno Lake Resort en het Villapark Lipno Dreams in de nabijheid van een groot aantal bezienswaardigheden, zoals historische stadjes en steden, zowel in Tsjechië als in het dichtbijgelegen Oostenrijk of Duitsland.

Binnen het aanbod van accommodaties in de regio Lipno, springen het Lipno Lake Resort en het Villapark Lipno Dreams er uit:
ruim, luxe, comfortabel en smaakvol.

ZOOVER heeft het Villapark Lipno Dreams in 2015 als beste vakantiepark in Tsjechië gekwalificeerd!! Op de voet gevolgd door het Lipno Lake Resort.

Kortom, een vakantie waard in alle seizoenen!
 
Weersverwachting
Lipno nad Vltavou

Zomeractiviteiten

In de mooie zomers, die Tsjechië heeft met zijn landklimaat, kunt u vanuit het Lipno Lake Resort en het Villapark Lipno Dreams genieten van schier oneindige vakantiemogelijkheden. Een prachtig berggebied, een groot meer met een jachthaven, een wildwaterrivier, prachtige stadjes, volop kastelen, golfbanen en historische steden.

*U kunt genieten aan het Lipnomeer en zijn oevers. Er is een jachthaven waar u ook boten kunt huren. Alleen niet-gemotoriseerde vaartuigen mogen het water op. Dat is wel zo rustig. U kunt zeilen, roeien, kanoën, waterfietsen en windsurfen op het Lipnomeer. En natuurlijk heerlijk zwemmen in het meer of zonnen op het strand of de zonneweide.

    
*U kunt wandelen. Een Mekka voor wandelaars. Het Lipno Lake Resort en het Villapark liggen in het grootste aaneengesloten bosgebied van Europa. Doordat het Resort en het Villapark in een strook langs de Oostenrijkse grens liggen die jarenlang niet bebouwd mocht worden, is hier nog echt sprake van ongerepte en uitgestrekte natuur. Het is mogelijk vanuit het Resort en het Villapark zowel zelfstandig wandelingen te ondernemen als in georganiseerd verband. Bij de receptie van het Lipno Lake Resort zijn wandelkaarten verkrijgbaar.


*U kunt heerlijk fietsen. Korte en lange tochten, met en zonder beklimmingen. Langs het Lipnomeer is een geasfalteerd fietspad met een lengte van 21 km aangelegd, waar ook u ook kunt skaten. (Electrische) fietsen en skates zijn te huur.


*In de zomer is de skilift naar de top van de berg Kramolín in werking ! Dit is de start van een mountainbike-avontuur voor jong en oud. Er is een afdaling geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en een moeilijke afdaling voor de meer ervaren mountainbiker. Instructie wordt gegeven op een speciale hindernissenbaan.
Impressie van het Bikepark Lipno


*Het touwenparcours met uitzicht op het Lipnomeer biedt meer dan 500 m touwenavontuur. Er zijn verschillende touwenroutes, zowel geschikt voor kinderen als voor volwassenen.


*U kunt golfen in de regio. Er zijn meerdere mogelijkheden maar de meest voor de hand liggende vindt u bij het prachtige Český Krumlov. Voor meer informatie klik hier.


*U kunt sportvissen. Het Lipnomeer wordt “de vissersparel van Zuid Bohemen” genoemd, daarom met recht een waar vissersparadijs. Het meer is bekend om zijn grote vissen, het record is een snoek van 52 pond. Het snoekbaars record ligt op 24 pond en het karper record ligt op 48 pond. Tevens worden o.a. grote baarzen, voorns, brasems, meerval en forellen gevangen. In 1999 was de vangst 40.000 karpers, 11.800 snoekbaarzen en 3700 snoeken. Deze vissoorten prijken dan ook op de menukaarten van de lokale restaurants.

*U kunt vliegvissen. Het Lipnomeer is een stuwmeer. Direct achter de stuwdam biedt de rivier de Vltava uitstekende mogelijkheden voor de vliegvisliefhebber. Hier kunt u o.a. vlagzalm, regenboogforel en beekforel vangen.


*U kunt raften, kano- of kajakvaren na de stuwdam. Daarvoor is de rivier de Vltava zeer geschikt !

*Paardrijden: uitzicht over weilanden, gras, bossen en vredig platteland vanaf de rug van een paard! Zowel voor beginners als gevorderden.

*En nog meer activiteiten in de zomer, zoals rotsklimmen, paintball, powerkiting etc.Terug naar boven
Actie
APPARTEMENTEN
LIPNO LAKE RESORT


Lipno Lake Resort
Na- en voorseizoenactie 2019 - 2020 :

15% Korting op een boeking bij een verblijf van

16 maart 2019 - 29 juni 2019
31 augustus 2019 - 20 december 2019
14 maart 2020 - 27 maart 2020


Lipno Lake Resort
Zomeractie 2019 :

15% Vroegboekkorting
tot 3 maanden voor aankomst
bij een verblijf van

29 juni 2019 - 30 augustus 2019

Lipno Lake Resort
Winteractie 2019 - 2020 :

15% Vroegboekkorting
tot 3 maanden voor aankomst
bij een verblijf van

21 december 2019 - 13 maart 2020
Prijs berekenen en reserveren

Wat wilt u huren:


Tip snel een vriend(in)

Klik hier om deze site door te sturen naar een vriend(in)!


Lipno Lake Resort

Lipno nad Vltavou 302
CZ 38278 Lipno nad Vltavou
TsjechiŽ

Villapark Lipno Dreams

SlupecnŠ 2
CZ 38278 Lipno nad Vltavou
TsjechiŽ