Over het Lipnomeer

Het Lipnomeer ligt diep in het Boheemse Woud in Tsjechië. Doordat het Lipno Lake Resort en het Villapark Lipno Dreams in een strook langs de Oostenrijkse grens liggen, die jarenlang niet bebouwd mocht worden, is hier nog echt sprake van ongerepte en uitgestrekte natuur.

Het Lipnomeer ligt midden in de natuur op ca. 800 meter hoogte en er heerst een landklimaat. Het is dan ook de ideale omgeving voor zowel de zomervakantie als voor de wintersportvakantie. Men heeft in deze regio een infrastructuur ontwikkeld waar de rest van Tsjechië jaloers op is. Met leuke winkeltjes, restaurantjes, een jachthaven, een tropisch zwemparadijs, skipistes en nog véél meer!  Ook liggen het Lipno Lake Resort en het Villapark Lipno Dreams in de nabijheid van een groot aantal bezienswaardigheden, zoals historische stadjes en steden, zowel in Tsjechië als in het dichtbijgelegen Oostenrijk of Duitsland.

Binnen het aanbod van accommodaties in de regio Lipno, springen het Lipno Lake Resort en het Villapark Lipno Dreams er uit:
ruim, luxe, comfortabel en smaakvol.

ZOOVER heeft het Villapark Lipno Dreams in 2015 als beste vakantiepark in Tsjechië gekwalificeerd!! Op de voet gevolgd door het Lipno Lake Resort.

Kortom, een vakantie waard in alle seizoenen!
 
Weersverwachting
Lipno nad Vltavou

De Regio rond het Lipnomeer


 
 
České Budějovice is de grootste stad in Zuid-Bohemen. Deze stad heeft een historische stadskern met tal van bezienswaardigheden. Een van de bijzonderheden is de Zwarte Toren. Een gotisch – renaissance toren die een magnifiek uitzicht over de stad en de omgeving biedt. De stad ligt op 55 km afstand van het Lipnomeer. Het bezoek aan České Budějovice is heel goed te combineren met een tripje naar Třeboň. De historische stad Třeboň is in een licht–golvend landschap van Zuid-Bohemen gesitueerd. Voor zijn mooie omgeving, ondoorgrondelijke bossen en pittoreske vijvers wordt Třeboň “de vijverstad“ genoemd en zijn omgeving “het spiegellandschap“. Het gebied Třeboňsko is een UNESCO biosfeerreservaat en tevens beschermd natuurgebied. Het kuuroord, een renaissance kasteel, het historische centrum, de parken in de omgeving en de grote vijver Svět (Wereld) vormen een uniek geheel met een onvergetelijke sfeer.


Holašovice, een Zuid-Boheems dorp uit de 13e eeuw, dat als de parel van de dorpsbarok wordt beschouwd. Rond de vijver temidden het dorp bevinden zich de afzonderlijke boerderijen, in totaal zijn dat 22 gebouwen met beschilderde barokvoorgevels en een tuin achter. De vijver is gebruikt voor het kweken van vissen. Het hele gebied is nog steeds beroemd vanwege de vijverbouw. Holašovice ligt 14,5 km ten westen van České Budějovice.

  
Ceský Krumlov, UNESCO cultuur- en natuurerfgoed Ceský Krumlov is één van de mooiste Tsjechische steden. Een uniek complex van een middeleeuwse stad en kasteel aan de oever van de Vltava (Moldau). Een stedelijk monumentenreservaat dat in de UNESCO wereldcultureel erfgoed is opgenomen. In de oude stad zijn diverse musea, galerieën en kunsttentoonstellingen, die een bezoek meer dan waard zijn. Alsmede de advent- en kerstmarkt van 30 november - 6 januari en in de zomer het Internationale Muziekfestival en het Kamer Muziekfestival.


Passau is een stad in de Duitse deelstaat Beieren vlakbij de Oostenrijkse grens op ongeveer 88 km. In de oude binnenstad komen drie rivieren bijeen: de Donau, de Inn en de Ilz, waardoor de stad ook wel Dreiflüssestadt wordt genoemd. Hoewel de Inn de breedste van de drie rivieren is, wordt het vervolg van deze drie stromen toch Donau genoemd, omdat de Donau de langste van de drie is. In de binnenstad bevinden zich vele oude gebouwen uit 14de t/m 17de eeuw.


Linz is een stad in Oostenrijk, gelegen aan de rivier de Donau op 52 km afstand van het Lipnomeer. Het is de hoofdstad van de deelstaat Opper-Oostenrijk en de derde stad van het land. Het is ook de stad van de wiskundige Johannes Kepler en de componist Anton Bruckner, die er allebei werkten. De universiteit van Linz is naar Kepler genoemd en het conservatorium naar Bruckner. In 2009 was Linz één van de beide culturele hoofdsteden van Europa.

   
Praag, de hoofdstad van Tsjechië, ligt op ongeveer 200 km afstand van het Lipnomeer.


Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, ligt in het uiterste oosten van het land aan de rivier de Donau, en is veruit de grootste stad en het cultureel en politiek centrum van Oostenrijk. Wenen ligt op 239 km afstand van het Lipnomeer.

Verder o.a. nog te zien:

# Kasteel Hluboka
# Kasteel Roěmberk
# Klooster Vyšši Brod
# Gedenkteken Mauthausen
# Nationaal park Böhmerwald/Šumava
# Dierentuin 'Ohrada'Terug naar boven
Actie
APPARTEMENTEN
LIPNO LAKE RESORT


Lipno Lake Resort
Na- en voorseizoenactie 2019 - 2020 :

15% Korting op een boeking bij een verblijf van

16 maart 2019 - 29 juni 2019
31 augustus 2019 - 20 december 2019
14 maart 2020 - 27 maart 2020


Lipno Lake Resort
Zomeractie 2019 :

15% Vroegboekkorting
tot 3 maanden voor aankomst
bij een verblijf van

29 juni 2019 - 30 augustus 2019

Lipno Lake Resort
Winteractie 2019 - 2020 :

15% Vroegboekkorting
tot 3 maanden voor aankomst
bij een verblijf van

21 december 2019 - 13 maart 2020
Prijs berekenen en reserveren

Wat wilt u huren:


Tip snel een vriend(in)

Klik hier om deze site door te sturen naar een vriend(in)!


Lipno Lake Resort

Lipno nad Vltavou 302
CZ 38278 Lipno nad Vltavou
TsjechiŽ

Villapark Lipno Dreams

SlupecnŠ 2
CZ 38278 Lipno nad Vltavou
TsjechiŽ